·

·

Body Language Secrets


R. Don Steele - Body Language Secrets: A Guide During Courtship And Dating. Steel Balls Press, 1999. 212 lk

Teine raamat, mis käsitleb konkreetselt seksuaalset kehakeelt ja flirtimist. On tajuda, et selle mehe tähelepanekud on vanemad ja ajaproovile vastu pidanud: osad katkendid juba tuttavad tänu uuematele raamatutele, mis on seda ilmselt tsiteerinud. Nii mõndagi lauset olen täpselt sama sõnastusega juba kohanud kasvõi Neil Straussi käsitluses. Pean mainima ka seda, et see raamat on ka The Definitive Book'i soovitatavas kirjanduses.
Autori autobiograafiline ja ennastimetlev (Märt Hennoste sõna)stiil on pisut häiriv: raamatus on nii mitu erinevat enesetutvustust, et on võimatu mitte mäletada, et tal oli selle raamatu kirjutamisel 30 aastat kogemust endast kaks korda nooremate naiste sebimisel. Selle raamatu pühendas ta 58-aastaselt oma 24-aastasele naisele (kelle täisnime rõhutatakse samuti korduvalt, justkui see peaks lugejale midagi ütlema), kes vististi on selles raamatus ka näidisfotodel. See oli muidugi esimene asi mida ma raamatut esmakordselt läbi sirvides märkasin: raamat mis räägib atraktiivsest kehakeelest sisaldab pilte niivõrd ebaatraktiivsest naisest kelle suunas võib lennutada sõnu wouldn't hit that with a 2-by-4.
Raamat on oluliselt detailsem kui The Body Language Project, kuigi viimast eelistaksin kasvõi oksereflekse mitte kõditavate piltide poolest. Steel hoiatab korduvalt inimeste eest, kes esitlevad seksuaalset kehakeelt omaks lõbuks (tal on nende mängude jaoks vastavalt soole kohandatud nimetused Rape-o ja Cavalier).
Uusi kehakeelealaseid teadmisi sellest raamatust ei saanud. Tegin tähelepaneku, et ta on suhtlemise arvud ümardanud 55-38-7lt 60-30-10le ja jalgade kokkupuute maaga seostab ta Pease'i raamatust juba tuttava kontseptiga ahvidest - ta lisab (või siis Pease discardis) neljandaks elemendiks feel no evil.
Ei meeldinud see, et mitukümmend lehekülge on kokkuvõtteid tema teistest raamatutest, mis on väga õrnalt või siis üldsegi mitte seotud kehakeelega. Ühes neist kokkuvõtetest soovitab ta enne CV kirjutamist läbi lugeda minimaalselt 10 raamatut CVde kirjutamisest (kas keegi on sellest üldse raamatuid kirjutanud?). Sellega võrreldes on 15 raamatut kehakeelest (mis on mul hetkel käsil) veel üpris sümboolne - vb isegi alla keskmise. Õnneks või kahjuks ei õpi ma Indias, kus kuulduse järgi loetakse iga raamat vähemalt kaks korda järjest läbi. Piiseb sellest, et igas raamatus on enam-vähem sama informatsioon... Ja see raamat kahjuks ei ole erand.

0 comments:

Post a Comment