·

·

The Body Language Project


Christopher Philip - The Body Language Project: Dating, Attraction and Sexual Body Language. Web 2008. 81 lk

Kolmas neist kaheksast on üpris spetsiifiline: kehakeel mis seostub kohtingute, ligitõmbe ja seksuaalsusega. Raamat on lühike ja otsekohene: suunatud meestele, et panna neid märkama detaile naiste kehakeeles. Eelnevatest raamatutest on see ka teostuslikult erinev, kuna sisaldab peaaegu igal leheküljel ühte kuni mitut fotot. Igal fotol on selgitav caption ja nende rohkus jätab raamatust mulje kui selgitustega pildiseeriast.
Raamatu olulisemad punktid on kaugused; lähenemine ja puudutamine. Selgitatakse märke mis näitavad huvitatust ja mis vastupidist. Täiesti uus oli minu jaoks the tap, mida teevad ainult vallalised naised. Huvitav nähtus on see, et kallistamise puhul sõbrad ja perekond peaaegu alati patsutavad, sexually interested people teevad seda aga üliharva. Pease ütles selle kohta, et seljapatsutus on keelde tõlgituna "lase lahti". Eelmises postituses samastasin asjad, millele see raamat pakub aga täpsema selgituse, sest sisaldab peatükki "Echoing and mirroring". Erinevus seisneb selles, et echo puhul võetakse sarnane poos mõne aja (harilikult kuni minut) jooksul, mirroring on aga samaaegselt sama poosi võtmine.
Kuna autoril on kehakeele suhtes oma vaatepunkt, teeb ta mõned märkused mida teised autorid endale lubada ei saaks. Näiteks, et kehakeelest mõeldes tuleks kujutada inimesi alasti, sest sellistes tingimustes see keel arenes. Tabu mulje jätab kehakeelest "Kehakeele esimene reegel": ära räägi kehakeelest. Selgituseks jutustab ta, et oli kord seltskonnale rääkinud oma huvist kehakeele vastu ja selle tõttu oli seltskond ülejäänud õhtu püsinud praktiliselt liikumatuna ning tundnud end ebamugavalt. Seda lugedes tundsin pisut häbi, et olen mitmele inimesele rääkinud oma huvist ja avalikus lugemispäevikus kirjutanud sellest kartuseta. Mul on nüüd aga oma reegel: ära räägi kehakeelest inimestele, keda see võiks häirida. Isikud kellele ma olen kehakeelest rääkinud on üldiselt olnud avatud ja huvitatud. Mitteverbaalne suhtlemine on kui huvitav teadusharu, mis selgitab asju mida me nagunii peaksime mingil määral teadma. Seda mõtet jätkates kavatsen pärast raamatuid võtta ette internetis liiklevad teaduslikud uurimustööd.

0 comments:

Post a Comment