·

·

Undercover Sex Signals


Leil Lowndes - Undercover Sex Signals: A Pickup Guide For Guys. Citadel Press, 2006. 270 lk

See raamat on selgelt suunatud meestele (olgu, see väljendub juba pealkirjas): esimene peatükk kannab nime "You'll Never Havet to Face Rejection Again". Alguses nõuab pisut harjumist, et iga - IGA - lõik lõppeb naljaga, aga kui kord juba lugemist alustad, on raske lõpetada. Tekst on hästi koostatud, sisukas ja humoorikas. Sisaldab rohkesti huvitavaid nüansse ajaloost ja uurimustest ning tõestab autori kadestamist väärt teadlikkus aine kohta. Miinus on vb see, et just nagu mitmed teised kuidas-võrgutada-naisi või kuidas-saada-rikkaks raamatud, laskub ka see raamat (õnneks vaid korraks) eneseimetlusse (räägib eluloo).
Põhja moodustavad 26 seksuaalset kehakeelesignaali, e nö U.S.S.-i mida kujutatakse kui "tähti" mis tuleb selgeks õppida, et naiste flirtimist edukalt lugeda. Neid signaale esitatakse piltidel mille all on selgitused ja raamatu lõpus on nende peale kontrolltöö.
Lugemise teeb huvitavaks see, et pole kuiv kehakeelejutt, vaid räägitakse muustki mis puudutab seksuaalsust ja armastust. Näiteks teised raamatud mainivad mõnda allikat või uurijat (põhiliselt samad nimed: Mehrabian, Ekman, Hall, Morris, Axtell, Hess) - Leil Lowndes jutustab aga pikalt, ladusalt ja värvikalt valdkonda puudutavatest uurimustöödest, sütitades nende vastu huvi. Kahju vaid, et vähesed neist pruugivad neti kaudu kättesaadavad olla. Mis puudutab ajukeemiat, siis väljendile "It's chemistry" vastab autor amfetamiini sugulase PEA-ga (phenylethylamine) ja selgitab selle toimet. Mainimata ei saa jätta ka seda "kõike kõigemat" line-i, mis väidetavalt toimib iga naise peal (ja mille õnge üks tuttav hiljuti läks): "You're the most unique woman I've ever met".
Kokkuvõttes üks väga hea raamat. Kehakeele poolest sisaldab vähe sellist, mida eelmistest raamatutest ise ei võiks kokku pieceida, aga juba pelgalt autori selgitused ja seosed on väärt seda, et kunagi jälle lugeda.

0 comments:

Post a Comment