·

·

The Body Language of Sex, Power and Agression



Julius Fast - The Body Language of Sex, Power and Agression: How to Recognize It and How to Use It. M. EVANS AND COMPANY, INC. New York, 1977. 184 lk

Neljas on senistest üks huvitavaim ja kergestiloetavaim. Raamatu ülesehitus on lihtne: autor vastab talle esitatud küsimustele kehakeele kohta. Ta on leidnud, et need küsimused puudutavad üldiselt kolme põhilist valdkonda ja seetõttu on raamat jagatud kolmeks osaks: seks, sugu ja võim.
Meeldib, et autor ütleb kenasti välja: "Ma ei õpeta sulle mitte midagi uut või originaalset. Ma lihtsalt avan su silmad asjadele mida sa juba tead, keelele mida me kõik räägime sujuvalt." Ta teeb huvitava märkuse, KES kõige enam kehakeelest huvituvad: psühholoogid, koreograafid, draamajuhendajad ja imagoloojad. Täpselt sellised inimesed ongi kirjutanud enamuse raamatutest mida käesoleval kuul loen.
Hoolimata raamatu tähelepanuväärsest vanusest (1977 - kord isegi mainitakse kommunistlikke riike) on seda lugedes tajuda, et juba tol ajal sooritati selles valdkonnas ohtrasti teaduslikke uuringuid. Julius Fast teeb nendest huvitavaid tähelepanekuid, et vastata esitatud küsimustele. Võrreldes eelmise kahe raamatuga sisaldab see palju rohkem informatsiooni, millest varem teadlik ei olnud.
Teen mõned ülestähendused nendest asjadest, mis mind mingil moel üllatasid. Suudlemine tuleneb söögi edasiandmisest. ¦impansid suudlevad ja hoiavad käest kinni. Naised liigutavad pilgutades oma silmi, mehed vaatavad ühes suunas. Ameerika lõunaosariikides kasutatakse pilgutamise ajal silmade liigutamist flirtimiseks. Mehed alustavad naistega juttu alles siis, kui naine on teist korda mehe poole vaadanud. Meeste pupillid suurenevad kui nad vaatavad suurte pupillidega naist. Meeste pupillid ei suurene kui nad vaatavad ükskõik mis suuruses pupillidega meest. Seevastu paljude naiste pupillid suurenevad kui nad vaatavad väikeste pupillidega naist. Puudutamine on seotud staatusega: rikkad puudutavad rohkem vaeseid; vanemad puudutavad rohkem nooremaid ja mehed puudutavad rohkem naisi.
Raamat on insightful. Hea meelega loeks kunagi uuesti.

0 comments:

Post a Comment