·

·

Body Language For Dummies


Elizabeth Kuhnke - Body Language For Dummies. Wiley, 2007. 337 lk

Pärast nii mitut kehakeeleteemalist raamatut tundub loomulik, et paljud asjad hakkavad korduma. Mis on aga ootamatu, on korduv seletuste järjekord, subjektiivsus ja isegi sõnakasutus. Minu jaoks oli Body Language For Dummies ümberkirjutatud ja oma jutustustega (nö "anekdootidega") rikastatud versioon The Definitive Book of Body Language-st. Erinevus seisneb vaid raamatu ülesehituses (For Dummies seerial on oma stiil) ja selles, et iga mõne peatüki järel tehakse reklaami veel kahele sama seeria raamatule. Muidu on kõik kas sama või informatsiooni nülitud.
Midagi oli ka head ja uut. Näiteks meeldis mulle, et kauguste (proxemics) puhul on mõõtühikud nii tollides kui ka sentimeetrites ära toodud. Soolise võrdsuse eesmärgil vahelduvad "he" ja "she" peatükkide kaupa, mis teeb lugemise selle faktori jälgimise võrra huvitavamaks. Vahel tundus see ka kentsakas. Toon näite: "The ancient Chinese gem traders were expert in watching their buyers eyes when negotiating prices. If the pupils dilated, the trader knew she was offering too good a deal and had to negotiate harder." Võib olla teeb see minust seksisti, kuid kõhutunne ütleb, et iidse Hiina juveelikaupmeeste hulgas oli täpselt 0 naissoost kaubitsejat. Ah, ja tänapäeva teadus on tõestanud seda mida maalijad, luuletajad ja kirjutajad on väitnud juba tuhandeid aastaid: naise võime meest seksuaalselt rahuldada on mehele tähtsam kui mistahes kaasavara või intellektuaalne võime mida naine võiks omada. Good to know.
Flirtimist selgitab see raamat samuti väga range protsessiga, mis peab olema korrektselt järjestatud. Need astmed on silmkontakt, naeratus, sulgede silumine (preening), rääkimine ja viimaks puudutamine. Sealt edasi võib naine oma võimekust tõestada :/
Raamatu kõige väärtuslikum mõte on see: "You absorb most from those you admire." Sellega nõustun. Pärast seda raamatut hingan sügavalt ja avan oma rinna nagu "raamatu mis vajab lugemist" või "lennuki mis tahab õhku tõusta" ja palun kõikvõimsat spagettikoletist, et järgmine raamat oleks parem.

0 comments:

Post a Comment